Wie ben ik?

WandelPraatje

Wie is Debbie?

Ik ben 43 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Ik heb jarenlang gewerkt als ondersteuner en later als onderwijscoördinator. Maar door het coronavirus werd ik aan het denken gezet. Is dit het nou? Wat wil ik eigenlijk in het leven? Waar word ik nou echt blij van? Al gauw kwam ik erachter dat ik graag mensen wil helpen om van hun stress of burn-out af te komen. Stress is zo’n groot probleem in onze samenleving en het kan je leven enorm op z’n kop zetten. Daarom besloot ik om een opleiding tot coach te volgen en om me daarna te specialiseren in stress- en burn-outcoaching. Ik ben in het bezit van het ICM Diploma Professioneel Coach, NOBCO geaccrediteerd en met STIR keurmerk en het ICM Diploma Stress en Burn-out Begeleiding.

Ik heb zelf ervaren hoe wandelen helpt als je veel stress hebt. Een paar jaar geleden heb ik een aantal maanden thuis gezeten. Wat me toen onder andere erg heeft geholpen, waren de dagelijkse wandelingetjes. Ik merkte het positieve effect op mijn lijf én mijn geest. Eindelijk kon ik mijn hoofd even leegmaken, even ontspannen, even bewegen en genieten van de frisse lucht. Er kwam ruimte. En ik kwam niet alleen fysiek, maar ook mentaal weer in beweging. Dat gun ik iedereen. Daarom heb ik besloten om coaching en wandelen met elkaar te combineren.

Tijdens onze wandelpraatjes zorgen we er samen voor dat jij gaat doen wat goed voelt voor jóú. Ik vind het belangrijk dat je leert hoe je trouw blijft aan je eigen gevoel en dat je ontdekt hoe het is om dingen te doen omdat je dat zelf wilt en niet omdat je wilt voldoen aan andermans verwachtingen. Zo zet jij stappen naar een leven met minder stress. Een leven waar jij blij van wordt en dat echt past bij wat jij wilt.

Over Wandelpraatje: Debbie Weertman

Wandelen. Vroeger vond ik het maar suf. Toen ik een jaar of twintig was sliep ik liever lekker lang uit, dan dat ik vroeg uit de veren ging voor een wandeling. Pas jaren later ontdekte ik hoe fijn het eigenlijk was. Hoe het mijn hoofd even leegmaakte. Hoe ik kon ontspannen. Hoe lekker het was om te bewegen in de frisse lucht, maar dan wel op een simpele, laagdrempelige manier.

Zo blijkt maar weer dat behoeftes veranderen door de jaren heen. En dat zie ik ook steeds weer bij mijn coachees. Maar vaak hebben ze dat niet zelf door. Ze leven op een manier die eigenlijk niet meer bij hen past. Ze doen dingen omdat die van hen verwacht worden, maar niet omdat ze het zelf willen. En meestal wéten ze niet eens echt wat hun behoeftes zijn en wat ze willen in hun leven.

En dan? Je leeft op de automatische piloot, met al je verplichtingen, alle drukte. Je hebt vooral het idee dat je geleefd wordt, in plaats van dat je zelf sturing geeft aan je leven. Je hebt geen grip meer. En dat geeft stress. En op een gegeven moment merk je: zo kan het niet langer. Maar wat wil je dan wél? Waar word je eigenlijk blij van? Wat geeft je energie? Hoe wil je dat je leven eruitziet? Hoe kom je van die stress af?

- Wandelpraatje - Wandelcoaching Utrecht - Judith van Tartwijk Fotografie Personal Branding

Debbie Weertman: stresscoaching en burn-outcoaching in Utrecht

Daarom ben ik Wandelpraatje begonnen. Om mensen te helpen om van hun stress of burn-out af te komen. En om hen te helpen om hun leven zo vorm te geven dat ze stress herkennen en weten wat ze eraan kunnen doen. Zo begeleid ik hen naar een leven met meer balans en meer energie. En dat doen we wandelend.

Eigenlijk weten we het natuurlijk allemaal wel: wandelen is goed voor het lichaam. Daar hoef ik je niet meer van te overtuigen. Maar we onderschatten vaak wel wat wandelen doet voor je geestelijke gezondheid. Het is de perfecte ondersteuning om te herstellen van stressklachten of een burn-out. Natuurlijk kom je heus niet van je stress af door alleen maar te wandelen. Daar is wel wat meer voor nodig, want om écht verandering te brengen in je manier van leven, moet je aan de slag met jezelf en met hoe je in het leven staat. En dat doen we tijdens mijn wandelpraatjes. Je krijgt inzicht in jezelf en in hoe je de dingen doet, en je leert hoe je om kan gaan met stress, met de mensen om je heen en met je eigen gedachten. Zo sta je met meer zelfvertrouwen in het leven, weet je beter wat je wilt, ervaar je meer balans en kan je beter omgaan met alles wat er in het leven op je afkomt.